Rødbedesalat

» Til opskriftsoversigt

+60 min
4 personer
Gem som favorit

Det er en god idé at kombinere rødbedernes søde smag med noget salt og syrligt, som i denne dejlige fyldige salat med salte mandler og feta og sød-syrlig balsamico. God til et stykke stegt fisk, en bøf og på en buffet. Alene kan den udgøre et frokostmåltid – med lidt brød til.

Ingredienser: 

100 g små, grønne linser
400 g rødbeder
1-2 rødløg
1-2 æbler, fx Cox Orange
1 håndfuld bredbladet persille

Dressing
1 spsk olivenolie
2 spsk æbleeddike eller
lys balsamico
1 tsk honning
1 fed knust hvidløg
Salt og friskkværnet peber
25 g saltmandler
75 g feta ost 5%
1 bdt purløg

Tilberedningsmetode: 

Skyl og kog linserne i let saltet vand ca. 30 minutter – til de er møre. Afdryp og afkøl dem. Kog rødbederne møre i 45-60 minutter, efter størrelse. Afdryp og afkøl rødbederne, gnid skallen af.

Skær rødbederne i passende mundrette stykker eller riv dem groft. Skær løg og æbler i tynde både og vend dem sammen med rødbeder, linser og persilleblade.

Pisk dressingen sammen, smag den til og vend den i salaten. Drys med saltmandler og smuldret feta samt klippet purløg.

Opskrift og styling: Udviklet af Vibeke Lehn

Få mere ud af Sæson

Få opskrifter og nyheder!

Tilmeld dig og følg med i sæsons univers af nyheder om frugt og grønt og modtag lækre, sæsonaktuelle opskrifter hver uge.

Felter markeret med * skal udfyldes.

Tilmeld på:

Tilføj kommentar